Overdonderend
Door: Paul Lans
Blijf op de hoogte en volg Paul
02 Juni 2024 | Noorwegen, Hauge
We staan op onder, alweer, een strakblauwe lucht. Aan de picknicktafel gebruiken we ons ontbijt en daarna gaat de maidenreis in Noorwegen beginnen. Slingerend tussen de typische Noorse huizen bekijken we onszelf in de spiegelende meren, gevoed door over rotsen klauterende bergbeken. We lijken de wereld voor onszelf te hebben.
Noorwegen lijkt te bestaan uit water en rotsen. We vallen van de ene verbazing in de andere. Het prachtige landschap weerspiegelt zichzelf in het vele water zodat je er twee keer van kunt genieten. Water dat de ene keer zich snelstromend dan weer super glad.
De sluiter van mijn camera maakt overuren, wanhopig probeer ik onze verwondering vast te leggen. Maar de foto’s gaan nooit genoeg zeggen, besef ik me. We maken eerst een kleine lus en gaan dan via de FV44 weer richting de kust.
Woorden schieten tekort om te beschrijven wat we meemaken. Of het nu het donderende geweld van het water is bij zalmkweekerij in Kvåsfossen, de grotwoningen bij Helleren of het majestueuze uitzicht vanaf de Oddsfjellet die we opgeklommen zijn vanaf de camping. Een camping overigens met zeezicht. Noorwegen heeft ons de eerste dag al volledig overdonderd. En dat alles onder een zalig stralend blauwe lucht, heerlijk in de zon.
02 Juni 2024 - 17:12
Cees Sleven :
Kijk, dat moeten we hebben! Van de ene verbazing vallen in de andere… En dat doen we met jullie! Ik ken Noorwegen alleen maar van horen zeggen, maar via jullie weet ik dat het waar is. Extra aandacht dus voor jullie verslagen! Groet!
02 Juni 2024 - 17:36
René:
Dat jullie overdonderd zouden worden door het Noorse natuurschoon was een van de doelen van deze deels off-grid vakantie. Blijf vooral jullie verwondering delen en laat ook weten wat het met je doet. Een dergelijke ervaring zal niet alleen bestaan uit zien en ervaren, maar ook uit voelen. Ik kijk uit naar je volgende verslag en ik hoop ook van de ene verbazing in de andere te vallen.
02 Juni 2024 - 18:06
Wolly :
Genieten in het kwadraat geniet samen van het mooie Noorwegen.
02 Juni 2024 - 19:30
Anny:
Een en al enthausiasme,,,over het mooie Noorwegen,,we hopen dat het mooie weer blijft dan ziet het er allemaal nog mooier uit ,,,geniet van alles en laat ons meegenieten ,,,groetjes
02 Juni 2024 - 20:56
Ruud Willemsen :
Je verhalen zijn al zo mooi, maar van horen zeggen is wat jullie nu mee maken echt. Vgls mij is het haast niet uit te leggen, maar moet je dat met je eigen ogen zien. Geniet er maar lekker van met z'n vieren. We kijken uit om jullie te volgen door het schrijven van je verhalen Paul. Heel veeeell plezier.