Soms zit het mee, soms ...
Blijf op de hoogte en volg Paul
30 Juli 2019 | Verenigde Staten, Honolulu
Vandaag stond er een lichte bergwandeling op het programma. Maar helaas ging het regenen vanochtend. Tja, zelfs in Hawaii regent het weleens, de bomen en de planten moeten ook groeien.
Nu moet ik het begrip “regenen” in deze context wel even toelichten. Als het hier regent zijn dat buien van circa drie (3!) minuten. Soms is de tegen al verdampt voordat deze het trottoir raakt, en soms gaat het iets harder. Maar geen plensbuien zoals we die in Nederland kennen.
Maar goed er was dus sprake van enige neerslag en dat combineert niet lekker met een bergwandeling. Dan wordt het al snel glibberen en glijden. Dus besloten om de wandeling uit te stellen. In plaats daarvan besloten Petra en ik om naar het Honolulu museum of Art te gaan.
Een oase van rust, en koelte (het was best warm vandaag ondanks het windje). We gingen zo op in de serene rust van het museum dat de drukte buiten ons enigszins overviel. Maar goed we hebben in ieder geval ons te goed gedaan aan Mondiale, Europese, Aziatische en lokale kunst, een leuke verzameling van van alles wat, in allerlei vormen en gedaanten. Ook was de Nederlandse kunstenaarswereld ruim vertegenwoordigd. Ondertussen lagen de jongelui bij het zwembad, en vermaakte zich prima met niks.
De dag hebben we afgesloten bij ‘n Aziatisch eettentje waar we, alweer, heerlijk hebben gegeten. Al moest ik wel eerst om bestek vragen, dat gedoe met die stokjes, daar ben ik niet bedreven in.
We hopen morgen wél te kunnen wandelen, maar daarover morgen meer.