Romantisch op pad
Door: Paul Lans
Blijf op de hoogte en volg Paul
18 Juli 2014 | Duitsland, Würzburg
Omdat het slechts 133 km naar Würzburg is, besluiten we om toch maar de snelweg te kiezen voor deze verplaatsing. Een misrekening blijkt later, er wordt op grote schaal werkzaamheden uitgevoerd aan de snelweg terplekke en we komen in een file terecht. Met de brandende zon op het voorruit, de airco maakt overuren, de weg voor ons (hinderlijk en overvloedig) gevuld met auto’s en met top 2000 op de speakers zijn we onderweg. Terwijl 10 CC met “I’m not in love” klinkt zijn we onderweg naar de Romantische strasse. Het is wel duidelijk, er is duidelijk behoefte aan wat romantiek.
In een alles verzengende hitte, het is inmiddels ruim 30 graden, komen we aan op de Kalte Quelle. Dit is een camping aan de Main waar we nu ons kamp opslaan. We staan op een ruime plek, pal naast een schaduwgevende boom, met zicht op het water.
Met behulp van ons oventje bakken we twee stokbroodjes af, die we smakelijk veroberen. Het bezoek aan Würzburg stellen we, vanwege de hitte nog even uit. Onder invloed van de warmte wordt het almaar stiller onder de luifel. We rusten nog wat uit. Rond 15:30 vertrekken we. Marleen en ik met de auto en Peet en Johan???? Die hebben het onzalige idee opgevat om op de fiets te gaan. Na een valse start, we komen eerst nog terecht in het centrum van Würzburg-Heidsfeld, komen we toch op de plaats van bestemming. We zetten de auto voor de Residenz van Würzburg. Een imposant gebouw met geweldig mooie tuinen er omheen.
Na die verkend te hebben zoeken we in het centrum eerst een terrasje waar we iets koels tot ons nemen, daarna gaan we op zoek naar de Main. Hier hopen we een terras of iets dergelijks te vinden om een hapje te kunnen gaan eten. Vanaf de oude brug zien we een druk bezet terras, een goed teken. We gaan op pad en komen terecht in Biergarten Goldene Gans. Waar de bediening door dirnes, meisjes in, min of meer, authentieke klederdracht. We eten een eenvoudig maar zeer smaakvolle maaltijd in een zeer sfeervolle omgeving.
Op de terugweg naar de auto zien we nog een groepje mensen die door een stadsgids, in klederdracht, een rondleiding krijgen. De gids zou een broer kunnen zijn van Cees Sleven, z’n manier van doen en mimiek versterken dat beeld. Eenmaal terug op de camping is de verkoeling inmiddels ingezet, pompen Johan en Marleen hun luchtbed op en zet ik me achter het toetsenbord om jullie dit verhaal te doen toekomen. Inmiddels hebben we besloten om ons verblijf hier met een dag te verlengen en gaan we morgen met de auto van Johan en Marleen op de Romantische toer. Daarover morgen meer.
19 Juli 2014 - 10:08
Wolly:
Mooie plaatjes, en nu kan 10cc wel inpakken, een prachtige omgeving om te toeren.
Veel plezier samen. -
19 Juli 2014 - 12:03
Linda:
Oh jee, Johan en een luchtbed..............als dat maar goed gaat! -
23 Juli 2014 - 22:14
Cees Sleven:
Miljaar! Nu al ontdekt dat ik stiekem met jullie meereis! Niet mijn broer, maar ik zelf voerde het toneelstukje van de rondleiding op... De dames en heren in klederdracht waren ingehuurde "Meulenvelders". Fijn dat jullienog een dagje blijven, heb ik ook nog wat aan mijn avond...
Conclusie 2: Inderdaad, ga altijd voor een vol terras. Zorg wel voor voldoende huishoudgeld!