Herhaling van zetten
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
31 Juli 2011 | Italië, Montecatini Terme
Onder een strakblauwe lucht zetten we de voortent open, gaan het brood halen en starten de rest van de voorbereidingen voor het ontbijt. Zoals gewoonlijk is Prisca nog niet van de partij, maar dat is haar vergeven. Het laatste croissantje met gemberjam wordt vanochtend gegeten, de jam is nu echt op.
Na het ontbijt, help ik Petra met de afwas en het doen van de was en voor de verandering pak ik mijn boek en ga ik wat lezen. De temperatuur loopt flink op en rond het middaguur verdwijnen de dames richting het zwembad. Even later besluit ik om hun voorbeeld te volgen, maar kan helaas nergens mijn zwembroek vinden. Een bezoekje aan het zwembad doet echter wonderen en met de hulp van Petra komt alles weer goed en plons ik even later heerlijk in het water.
Na deze verkoelende duik ga ik weer terug naar de vouwwagen en samen met Petra maak ik de lunch klaar: Stokbrood met Prosciutto Crudo en gegrilde worstjes (nog over van gisteravond). De buurvrouw (van de honden) komt op de lucht af en Petra biedt haar één van de worstjes (van de grillplaat) aan. Ze komt bij ons aan tafel zitten en er ontspint zich een gesprek nu eens niet over honden maar over het onderwijs waarin zij actief is.
Na de lunch, en de noodzakelijke afwas keer ik weer terug in mijn boek. Maar wel met een schuin oog naar de hemel. Er komt een dreigende grijze lucht in beeld, maar na een paar uur kunnen we opgelucht constateren dat deze ons gelukkig passeert. Wel blokkeert deze wolk tijdelijk onze zon. Maar na de warmte van vandaag is dat eigenlijk ook wel weer even lekker.
Al met al dus een herhaling van zetten deze dag, dingen die we al eens eerder hebben gedaan. Maar oh, wat een heerlijke dag zo.
01 Augustus 2011 - 11:25
Harry:
Had Petra jouw zwembroek dan aan, of lees ik het verkeerd?!?
Weer een lekkere dag gehad, dat is mooi. De vakantie is al echt een vakantie geworden om bij te tanken. Precies wat jullie volgens mij nodig hadden. Alleen komt het einde nu wel snel in zicht, dat is dan weer jammer. Geniet er nog zoveel mogelijk van.
02 Augustus 2011 - 15:12
René:
Een van de doelstellingen tijdens een vakantie is: uitrusten en ontspannen. Daar horen niets doen en ook bijna nietsdoen natuurlijk bij. Het kan ook geen toeval zijn dat jullie naaste buren ook hondenliefhebbers zijn. Ergens in de grote hemel moet iemand zijn die het goed met jullie voorheeft.