Verkassen
Blijf op de hoogte en volg Paul
14 Juni 2020 | Nederland, Idzega
Ook vandaag worden we door de zon gewekt. Ook vannacht is er geen regen van betekenis gevallen. Ondanks de waarschuwingen voor wateroverlast en hagel zijn we dit weekend gevrijwaard geweest hiervoor. Vandaag maken we ons klaar voor de volgende etappe. De vraag is wel, rijden we het in één keer of maken we een tussenstop. Uiteindelijk besluiten we de volledige 31 km in één keer te slechten.
Om de tijd te bekorten voordat we deze monster etappe gaan starten gaan we nog een stukje fietsen. We rijden van Oudemirdum naar Nijemirdum en Nochniechebautmirdum weer naar de Oudemirdum. Het zonnetje staat hoog aan de hemel en de einder lokt
Het ritje naar Idzega toont Friesland zoals Friesland hoort te zijn. Weids groen dat schijnbaar doorklieft wordt door geheven zeilen. Bij één van de vele bruggetjes zie je de waterwegen die de zeilboten de toegang geven tot het groen. En dat alles badend in het zonlicht.
Ons plekje op de SVR-Camping is top, we hebben een schaduwrijke plek op een veld dat wij verder helemaal voor ons zelf hebben. Bij het haventje staat, pal aan het Tjerkehop, een picknickbank waar vandaan je prachtig over het water uitkijkt. We kijken naar de verrichtingen van een beginnende waterskiër. Met ‘n koud biertje onder handbereik en wat plakjes worst en stukjes kaas zien we de bootjes voorbijkomen totdat de bewolking langzaam dicht trekt en het tijd wordt om aan het diner te denken. Terwijl Buienalarm blijft waarschuwen voor lichte regen wachten wij geduldig op de eerste regen van betekenis deze vakantie.
14 Juni 2020 - 20:18
Anny:
wat een byzonder hollands plaatje is jullie eerste foto ,,,hier hou ik van ,,,,klaprozen ,,,deze simpele bloem maar zo prachtig ,,,,,best byzonder een lekkker rustige vakantie zo kun je heerlijk ont-stressen ,,,,,groetjes uit een bewolkt en regenachtig Bemmel -
14 Juni 2020 - 22:15
Cees Sleven:
Mooie Frieslandpromotie! Laat ons maar de regen, wij kunnen het hier wel gebruiken! Aan de plaatsnamen te zien zouden jullie net zo goed kunnen rijden in Noorwegen of IJsland! Bootjes en bruggetjes zijn dan toch weer typisch Hollands. Sorry, Fries... Groet!