Kil weer, warme vriendschap
Door: Paul Lans
Blijf op de hoogte en volg Paul
23 December 2018 | Nederland, Enschede
Het is een grijze, natte dag. De miezer regen, de kale staketsels van door de wind leeggeroofde bomen steken zwart, glinsterend af tegen het grijs. Helaas is ook de route niet de allermooiste van dit Trekvogelpad. Maar we kunnen ons warmen aan onze vriendschap die het mogelijk maakt om zaken te zeggen zonder ook maar een woord te zeggen. Terwijl we aan de andere kant soms ook heel veel woorden gebruiken om elkaar te vermaken of te troosten.
Na afloop vinden we nog meer ‘troost’ bij Moeke, in de vorm van een mooi glas bier, ‘n toost op Johan en ‘n heerlijke maaltijd. Een tijd om even te bezinnen en herinneringen op te halen met Johan.
Een mooie avond en ‘n passende, spreekwoordelijke punt achter ‘n roerige periode. Een periode die het belang van diepgewortelde vriendschap heeft onderstreept.
Laat wordt het vanavond niet. Moe van alle indrukken worden de oogleden al héél snel te zwaar. Nog voor 22:00 liggen we erin. Het verslag maak ik morgen wel.
24 December 2018 - 12:42
Petra Lans:
Het was zeker een gedenkwaardige dag! Het was fijn om met z’n vieren deze laatste etape te lopen! Wie had dit ooit kunnen bedenken toen jullie met z’n drieën starte aan de trekvogelpad dat jullie het met z’n tweeën af moesten maken! Johan er gaat geen dag voorbij zonder dat ik aan je denk ,ik mis je gesprekken je lach en je humor het samen eten het bij elkaar zijn! Je zit voor altijd in mijn hart! We hebben met z’n vieren herinneringen opgehaald en geproost op jou! Denk dat dit nog veel gaat gebeuren we blijven wandelen!! Ondanks de regen hebben we heerlijk gewandeld!
24 December 2018 - 12:53
Cees Sleven:
Mooie gedachten Paul. Ondanks grijs en kou straalt er warmte af van jouw woorden. Vandaag, de dag voor Kerstmis, geeft stralend weer, misschien wel om aan te geven dat altijd weer de zon gaat schijnen, vanaf nu elke dag een stukje langer en warmer. Geniet er maar met volle teugen van! Groet! -
25 December 2018 - 09:11
Harriet :
Een mooi verslag, Paul.
Niet veel woorden maar wel liefde en warmte. -
25 December 2018 - 10:46
Rene:
Deze laatste etappe, waarmee we een bewogen jaar hebben afgesloten, was een prachtig monument. Het was een pareltje onder de wandelingen die we tot nu toe hebben gemaakt. Samen wandelen, pratend en gedachten de vrije loop latend is louterend voor de geest en zorgt voor meer verbinding. Het was een K-jaar, waarvan we de mooie herinneringen moeten koesteren en van de minder mooie momenten moeten leren. Johan was één van ons en blijft één van ons, waarheen we ook gaan.
Dank jullie wel voor deze fijne dag. Het was als vanouds, alsof de tijd heeft stilgestaan.