Over de rand
Door: Paul Lans
Blijf op de hoogte en volg Paul
22 September 2018 | Duitsland, Bad Bentheim
Onderweg blijkt hoe groot de invloed van Gerry Weber, ‘n keten van dames modezaken is op de Duitse samenleving hier. Eerst komen we langs het hoofdkantoor van Gerry Weber, daarna de Gerry Weber ticketworld, het Gerry Weber Landhotel, het Gerry Weber stadion, de McWeber, de Gerry Hut en tenslotte GFC.
In Hilter drinken we koffie. De plaatsnaam laat zich overigens héél makkelijk verkeerd lezen. Dat moet je vooral niet hardop, en plein public, doen. Mensen hebben dan de neiging je met een nijdige blik aan te kijken.
Bij Bad Iburg zetten we de campers bij het Natur- und Geopark Terra in het Teutenburger Wald. Hier maken we ‘n drie uur durende wandeling die wederom goed is voor de nodige hoogtemeters. De kuiten worden ook vandaag niet gespaard. Gelukkig is het vandaag droog, al laat de zon zich maar mondjesmaat zien.
Eenmaal bij Rheine heeft de zon plaatsgemaakt voor regen en fifty shades of grey. De temperatuur is ‘n schamele 13 gr. De helft van wat we van de week hadden. Ook in Bad Bentheim is het regenachtig. De zomer lijkt nu definitief voorbij.
We doen nog ‘n spelletje Regenwormen, hoe toepasselijk, voordat we op zoek gaan naar een Wienerschnitzel. Zo één die over de rand van je bord hangt.