Soms zit het mee, soms ...
Door: Paul Lans
Blijf op de hoogte en volg Paul
10 Mei 2018 | Nederland, Boekel
Na het vakantieontbijt, de camping levert krakend verse croissants, gaan we op pad. Vandaag een “reuzensprong” vooruit, we moeten zo’n 320 km naar Boekel. Hier ontmoeten we Anne en Popco. Zij komen met de tent en blijven daar ‘n nachtje.
Maar zover is het nog niet, slingerend door het landschap komen we In het “metropool” Authe. Hier is het kermis, de dorpsstraat is geheel gevuld met de drie attracties! De Franse Ardenne laten zich weer van hun beste kant zien: golvend groen en petieterige dorpjes.
Dan door België, waar de wegen (nog) slechter worden, maar het weer beter. Het lichte grijs wordt steeds meer gelardeerd met blauw en af en toe gluipt er een zonnestraaltje er doorheen. We worstelen ons door België, het gras van de golfbaan waar we langs rijden ziet er gladder uit dan de weg voor ons.
Uiteindelijk komen we voorbij Maastricht weer ‘boven-de-grond” en zetten we voet op Nederlandse bodem. We zetten vandaag kamp op in Boekel, camping de Weidevogel. Hier worden we vanmiddag vergezelt door Popco en Anne, die met de tent ‘n nachtje mee pikken. Vanavond hebben we, eindelijk, ‘n keer buiten de deur gegeten. In Boekel was én ‘n restaurant én was open. Soms zit het mee, soms ...