Afscheid van het Canal du Nivernais
Door: Paul Lans
Blijf op de hoogte en volg Paul
06 Mei 2018 | Frankrijk, Venarey-les-Laumes
Maar niet voordat we ontbeten hebben. De camping in Decize heeft toch een broodservice, dat had de jongedame bij aankomst vergeten te zeggen. Maar vandaag hebben we croissants bij het ontbijt. Het echte vakantie-ontbijt: koffie en croissants; en niet te vergeten ‘n heerlijk zonnetje. Zodat we lekker buiten kunnen ontbijten.
Om 10:00 laten we Decize achter ons en zetten koers naar Venarey-les-Laumes. De rit erheen, ik weet ik val in herhaling, is wonderschoon. De doorkijkjes, de vergezichten en het groen doorvlochten met geel is adembenemend. In Vandenesse stoppen we even voor wat foto’s van een chauteau getooid met diverse torens, ‘n imposant bouwwerk.
Verder gaat de rollercoaster, niet alleen van indrukken, maar soms ook letterlijk. Wanneer een stijging abrupt overgaat in een afdaling, met dat rare gevoel ervan in je buik. We zitten nog net niet met de handen omhoog. Ondertussen wordt de grootsheid van het uitzicht getoond. Een ritje met een ‘hint’ Frankrijk, ‘n vleugje Zwitserland en zelfs ‘n mespuntje Posbank.
Even na tweeën eindigen we onze dwaaltocht op camping Municipal Alesia In Venarey-les-Laumes. Maar niet voordat we de brug met het Canal du Bourgogne overgaan. We zijn dus meteen in de buurt. Op de camping hebben we ‘n heerlijke plek tussen hagen op het gras. Met de luifel uit en het briesje dat over de camping waait is het prima en met ‘n ijskoud Leffe biertje is het zelfs uitstekend.
07 Mei 2018 - 15:50
Cees Sleven:
Weer zo’n heerlijk vakantieverslag! Jullie zijn echt aan het genieten hè! Eind deze week naar huis of zit er nog een verlenging in? Ik blijf jullie volgen! Nog nieuws van Hawaï? Zagen op het journaal iets over een aardbeving en een lava spuwende vulkaan op het hoofdeiland...