Laveloos onrustig onweer
Door: Paul Lans
Blijf op de hoogte en volg Paul
26 Juli 2014 | Italië, Bardolino
Rond 10:00u stopt het eindelijk met regenen. We kunnen eindelijk naar buiten en kunnen de ‘schade’ opnemen. Bij ons is er niets aan de hand. De ingeving om gisteravond toch nog de stormbanden op de luifel te zetten en één van de poten lager te zetten zodat het water er makkelijk vanaf loopt heeft uitbetaald. Wel is er een redelijke hoeveelheid water onder de camper door gekomen en heeft de bodem onder de luifel veranderd in een modderbad. Het is zo nat, zelfs de lokale eenden raken in de war van zo’n hoeveelheid water. V
Verderop op de camping zijn er diverse mensen aan het opbreken, sommige waren al tijdens de regen al bezig. Wat is kamperen in een (kleine) tent dan een verzoeking. Wij wanen ons onaantastbaar in de camper. Geen angst voor natte voeten of iets dergelijks, de blinderingen werken zo goed zelfs de bliksem niet te zien is. Ondertussen raakt de camping leger en leger; auto’s glibberen en glijden om de daaraan gekoppelde caravans mee te sleuren huiswaarts en ook onze Duitse “vrienden” zijn getroffen.
Met het nodig leedvermaak zien we dat hun partytent het weer niet heeft kunnen trotseren en ook hun slaapvertrek is getroffen. Deze, slordig opgezette, tent waar het grondzeil ver onder de tent vandaan lag, is hierdoor ondergelopen. Het grondzeil heeft gefungeerd als opvangbak/reservoir en daar is geen tent tegen bestemd. Maar de heren malen er klaarblijkelijk niet om, de onderbroekenlol is er niet minder om.
We gaan nog even naar Bardolino, Johan en Marleen op de fiets en wij komen er, min of meer per ongeluk ook in het stadje verzeilt. Via een wandeling op het fiets-/wandelpadlangs het meer zijn we verbluffend snel in het stadje. Hier eten we lekker een Itialiaans ijsje en zoeken we Johan en Marleen op, op een terrasje. Maar ons verblijf daar is van korte duur, de lucht boven het meer wordt in een rap tempo grijzer dan grijs. We gaan dus snel weer terug naar de camper en zitten daar de volgende bui uit met lezen en spelletjes doen.
Doordat de regen aanhoudt tot ca. 21:30u Bbq-en we onder de luifel. Dat wil zeggen, wij zitten binnen, want in de modderpoel onder de luifel kunnen we, en willen we niet zitten. We sluiten de dag af met een potje hartenjagen terwijl we, weer, vergast worden op een Italiaanse “zanger” die z’n kunsten ten gehore brengt. Dit keer bij het ‘restaurant’ van de camping, maar wel bijna net zo slecht als het bandje van de vorige avond. Morgen vertrekken we weer hier en gaan we, nu echt via de snelweg richting Frankrijk. Eerst richting Milaan en van daaruit verder. Nog steeds op de vlucht voor de regen . Bij de eerstvolgende WiFi-aansluiting lezen jullie meer hierover.
28 Juli 2014 - 07:59
Cees Sleven:
De triestigheid mooi beschreven. Leef met jullie mee. Hoop dat Frankrijk de te verwachten verbetering geeft.VVolhouden!