Vriendschap
Blijf op de hoogte en volg Paul
26 December 2019 | Nederland, De Zilk
Camperen bij de boer heeft zo z’n voordelen, maar ook z’n nadelen. Vanochtend om 6:10 wordt een tractor gestart. Het klonk alsof hij vlak naast ons bed stond. Maar vandaag verstomde het geluid niet, sterker nog het zwol aan tot een machtig crescendo van diesels. Ook bleek dat niet ging om ‘n tractor maar vrachtwagens die bij de buurman kwamen laden.
Geheel in de traditie reden we weer naar het strand van Noordwijk. We parkeren pal naast Huis ter Duin en raken in “gevecht” met een parkeerautomaat. Deze slokt wel ons geld op, maar weigert daarvoor in de plaats een ticket af te geven. Een snelle blik om ons heen leert dat geen van de auto’s een dergelijk bewijs heeft. Zonder ticket achter het raam gaan we het strand op.
In de verte zien we een strandtent. We besluiten daar koffie te drinken, het ziet er sfeervol uit. Eenmaal dichterbij gekomen valt op dat er meer mensen waren die dezelfde mening hadden. Ze steken nog net niet met de benen naar buiten. Omdat we niet ook in de rij willen staan voor ‘n tafeltje gaan we naar de camper. Daar hebben we zeker een tafeltje.
Die middag nestelen we ons op de bank bij René en Jenny met ‘n glaasje. We pakken gewoon de draad weer op en keuvelen over van alles en nog wat. Zo comfortabel kan vriendschap zijn. Een vriendschap die ondertussen al zo’n vier decennia duurt. Iets dat je heel gemakkelijk voor vanzelfsprekend neemt, maar dat natuurlijk heel bijzonder is. Na een hapje en een drankje verdwijnen we in de jacuzzi. Heerlijk dobberen in bruisend warm water kan, en mag het ook gewoon even stil zijn.
Als we na het gedobber en de douche weer binnen op de bank zitten. Wordt het als vanzelf langzamerhand stiller. Het warme bad (en niet alleen dat van de jacuzzi) doet z’n werk. Nog nagloeiend besluiten we ons ieders bed op te zoeken en komt er een eind aan een bijzondere en fijne dag.