Kerst aan de kust
Blijf op de hoogte en volg Paul
25 December 2019 | Nederland, Voorhout
Camperen bij de boer heeft zo z’n voordelen, maar ook z’n nadelen. Vanochtend om 6:10 word een tractor gestart. Het klonk alsof hij vlak naast ons bed stond. Maar na ongeveer vijftien minuten, ofwel verstomde het geluid, of wij vielen weer in slaap. We slapen, voor ons doen, toch nog uit.
Na ons Kerst-ontbijt, zelf afgebakken croissantjes, een plak kerststol en ‘n zacht gekookt eitje, gaan we naar het strand van Noordwijk. Ondertussen doet de zon erg zijn best en worden de blauwe scherven in de lucht steeds groter. Met de ruisende zee als metgezel en de zon als compagnon struinen we langs de vloedlijn. De hondjes dartelen om ons heen en we worden vergezeld door mensen die, voor de Kerstdiner begint, eerst nog even van het heerlijke weer genieten. We snuiven de zilte lucht alsof het de heerlijkste parfum is.
Bij Beachclub O, drinken we onze koffie. Voor het gebakje erbij, kunnen we kiezen uit ‘n waar plateau van zoete heerlijkheid. Tezamen met de koffie, cappuccino voor Peet en ‘n Irish Coffee voor mij is dit een ware traktatie. Net zoals de strandtent waar we dit geserveerd krijgen. De beachclub is gehuisvest in een mooie klassieke strandtent, met torentje en al, en is sfeervol en chic ingericht. Geheel in Kerst sfeer. Met zicht op de wit schuimende zee afgezet met een prachtig blauwe lucht, genieten we van onze koffie. Hoe “slecht” kan het leven zijn?
Terugkerend op onze schreden, nu met de wind in de rug voelen we nog de kracht van het zonnetje. De jassen kunnen wat verder open. De wind drijft de laatste donkere wolken voor ons uit en complementeert de lucht met allerlei varianten grijs. Rozig en met gloeiende wangen komen we weer terug in de camper. De rest van de middag wordt languit, met de voeten op de bank doorgebracht. Dit is de rust waar we zo naar uitgekeken hebben. We kijken zelfs nog even naar de Kerstrede van onze Koning.
25 December 2019 - 18:16
Cees Sleven:
Zo moet het, zo hoort het: Kerst aan zee... Mooie sfeertekening Paul, ik zie het helemaal voor me! Gewoon nog even doorgaan met genieten! O ja, houden jullie de 31e januari ‘s avonds vrij? Later meer...