Als 'n nachtkaarsje
Blijf op de hoogte en volg Paul
31 Juli 2017 | Nederland, Beinum
Omdat ik maximaal 'n half uur mag zitten hebben we besloten om de laatste dagen in Vorden op 'n boerencamping te slijten. Dus de nadat we ons van 'n plekje hebben verzekerd is de camper weer "bijgevuld"; schoon wasgoed, handdoeken en dergelijk. We gaan weer onderweg.
Bijna halen we de camping. Op ca. 1800 m van de camping, op 'n smalle t-splitsing, moet Peet remmen voor 'n tegenligger. Bij het doorrijden vergeet ze terug te schakelen en slaat de motor af. Bij het opnieuw starten stopt, na twee rotaties, de startmotor. Shit, de accu heeft het begeven. Midden op de smalle weg staan we stil.
Met behulp van een voorbijganger en de bewoner van het huis wiens uitzicht we blokkeren, wordt de camper aan de kant geduwd. Daarna Popco gebeld, of hij met de 'booster' van Kleine (de garage waar hij zaterdags werkt) kon langskomen? En inderdaad met 'n kleine drie kwartier kwam hij aanrijden. Dus de accu "bloot" gelegd en de booster aangesloten. Toen was het starten en lopen. In colonne zijn we terug naar Doesburg gereden waar Popco bij de garage de accu heeft doorgemeten. Daar bleek inderdaad dat de accu was overleden. Gelukkig hadden ze nog zo'n zware accu (letterlijk en figuurlijk) op voorraad. Deze is ondertussen door Popco ingebouwd terwijl ik er omheen liep te strompelen, de stijfheid na de foltering van vanochtend sloeg toe.
De zin om nu nog weg te gaan is nu wel verdwenen. Zo gaat onze vakantie, net als onze accu, als 'n nachtkaars uit. Het spijt me dan ook te schrijven dat dus nu al het laatste verslag van deze rare, onverwachte en abrupt geëindigd vakantie is. Diegene die de moeite hebben genomen om te reageren, bedankt daarvoor en wellicht tot 'n volgende vakantie (op de fiets of zo).
31 Juli 2017 - 19:16
Mieke Verheul:
Dat is balen met een heel grote B luitjes. Nu maar in alle rust je laatste vakantiedagen doorbrengen.
Liefs uit Haarlem. -
31 Juli 2017 - 20:14
Cees Sleven:
Kwam net langs fietsen en zag dat de camper stond uit te huilen. Moeten jullie ook doen, uithuilen en gewoon opnieuw beginnen. Maar neem er de tijd voor, een accu heeft tijd nodig om op te laden, dat houdt de spanning erin! Ik ga de volgende keer gewoon weer mee! Groet! -
31 Juli 2017 - 20:16
Rene:
Heel erg jammer om te horen dat jullie vakantie op deze manier moet eindigen. Jullie hadden een beter gesternte verdient om onder te reizen. Mijn enige wens voor jullie is dat jullie de laatste dagen van de vakantie zonder kleerscheuren doorkomen. Dat hebben jullie verdiend. -
31 Juli 2017 - 20:43
Harriet :
Nou , dat is inderdaad wel een heel abrupt einde van jullie vakantie. Bedankt voor jullie vakantie verhalen. -
31 Juli 2017 - 21:48
Wolly:
Dag lieverds,
Wat jammer van deze week.
Maak er thuis een fijne week van en bedenk dan maar dat er ooensen zijn die mogen werken.
en geniet van de foto's -
01 Augustus 2017 - 10:58
Johan:
Tjonge, wat een abrupt einde van jullie vakantie. Gelukkig onstond deze malheur vlak in de buurt, zodat de hulptroepen er snel waren. Snap wel dat de zin om door te gaan, dan even weg is. Geniet nog van je vrije dagen en tot na onze vakantie. Gr. Marleen en Johan